Thermotransfermaterial


Lighthouse producerar en mängd olika standard- och specialmaterial till CPM-100. Den här guiden skall ge en indikation över egenskaper och korrekta användningsområden för dessa material.

 

Vårt mest populära material, som täcker de flesta användningsområden för skyltar, dekaler och etiketter.

 

Lighthouse vinyl kan användas både inomhus och utomhus, påverkas ej av vind, regn, snö osv. Solens UV-strålar (ultra violett) kan övertid påverka färgen i materialet, beroende på hur mycket exponering den utsätts för. Monteras skylten så den utsätts för direkt solljus dagligen, kan man efter en period på 4-5 år se en gradvis försämring om man jämför med en helt ny skylt. Önskar man längre hållbarhet på folien väljer man ”Long life” vinyl och då har man upp till 8-10 års hållbarhet. Materialet finns i begränsat antal färger.

 

Monterad skylt tål temperaturer från -40 till +70 grader Celsius.

 

Vinyl kan levereras i en uppsjö olika färger som vi lagerhåller för snabba leveranser. Söks en specialfärg som inte finns med i vår stora standard sortiment kan det tas fram utan krav på stora volymer.

 

Adhesivet (klister) som används är ett s.k. permanent adhesiv, i upp till 2 års tid kan dekalen tas bort utan större skada på underliggande material. Kan även levereras med Semipermanent adhesiv för temporär märkning.

Tabeller för våra vinylmaterial finns nedan

 

Vinylfolie för CPM-100/H
Vinylfolie för CJ-200C & CM-200
Vinylfolie för  CJ-Pro

 

Sammanfattning vinyl:

  • Hög motståndskraft därför lämplig för både utomhus- och inomhusanvändning
  • En mängd grundfärger
  • Tål från -40°C till + 70°C
  • Bra adhesiv